LECXIT EN FRASES 2019-20

PARLEM: PROGRAMA LECXIT

Arriba a l’Escala el programa Lecxit impulsat per la Fundació Pallach. L’objectiu és fomentar els hàbits de lectura i va dirigit als alumnes de 4rt i 5è de primària. Ara busquen voluntaris majors de 16 anys que vulguin participar en l’acompanyament lector.

 

LECXIT (lectura per a l’èxit educatiu)

TRETS DIFERENCIALS DE L’ADAPTACIÓ/RÈPLICA DEL PROGRAMA LECXIT DE LA FUNDACIÓ JOSEP PALLACH, A PARTIR DE L’INICIAT PER LA FUNDACIÓ J. BOFILL

El programa LECXIT (Lectura per a l’èxit educatiu) iniciat i promogut per la Fundació Jaume Bofill té uns trets característics: fomentar el gust per la lectura i millorar la comprensió lectora sobretot d’aquells estudiants de 9 o 10 anys els quals no hi mostren massa interès. I per això es facilita que entitats del territori (biblioteques, centres socials, esplais, AMPA’s, escoles, grups diversos,…) puguin dur-lo a terme.

La Fundació Josep Pallach, a partir dels seus trets fonamentals (fer xarxa) ha promogut un model propi. Es parteix de tres eixos:
1.  MUNICIPI. Implicació màxima de tots els agents del municipi: el propi ajuntament, biblioteca, fundacions, entitats,…
2.  ESCOLES DEL MUNICIPI. Implicació de tots els centres escolars: referents de centre, la pròpia escola com a lloc habitual on fer les sessions del LECXIT fora d’horari escolar, el centre fer la selecció dels possibles candidats, l’escola proposar-ho a les famílies com un ajut extern més i gratuït, lligams referent de cada escola amb el voluntari coordinador respectiu del LECXIT a l’escola,…
3. EL VOLUNTARIAT. Implicació màxima de tots els que potencialment poden intervenir-hi, des dels 17 anys (estudiants de 1r de batxillerat) fins a persones potser molt grans en edat cronològica, però amb el denominador comú de ser entusiastes de la lectura i que tenen ganes de contagiar-ho als destinataris.

La col·laboració, lligams, intercanvi, facilitats per a la formació del voluntariat, etc. entre ambdues fundacions – la Bofill i la Pallach- són una constant. I pensem que el nostre lema “Tothom educa, s’educa tothom; fem xarxa”, amb un programa orientat com aquest es fa més palès que mai.

Un objectiu compartit, dinàmiques totalment col·laboratives i una eficàcia evident, segons avaluació dels resultats, avalen l’orientació del nostre model.

 

DUES ESCOLES DE L’ESCALA, impulsen l’èxit educatiu lector amb Lexcit

https://www.emporda.info/educacio/2021/12/02/dues-escoles-l-escala-impulsen-60119928.html

” Aquesta activitat ha estat subvencionada per la Diputació de Girona”

LECXIT-FJP a Diferents localitats de l’Empordà

BEGUR, ESCLANYÀ 

LA BISBAL D’EMPORDÀ

MONT-RAS

CALONGE I SANT ANTONI

L’ESCALA

TORROELLA DE MONTGRÍ

PALS

L’ARMENTERA

Sant Jordi a Palafrugell. LECXIT-FJP participa a la Lectura continuada de Josep Pla

 

Els participants del programa LECXIT-FJP de Palafrugell han col·laborat un any més a la Lectura continuada de Josep Pla realitzada al Teatre de Palafrugell el dia 22 d’abril 2019, dins les activitats de Sant Jordi.

SANT JORDI 2020

El voluntariat de la Fundació Josep Pallach s’adhereix a la lectura virtual de textos de Josep Pla .Amb el desig d’un bon Sant Jordi i salut per a tothom!  #lecturapla2020